Behandeling 

De behandeling begint altijd met een intake, dit is een eerste verkennend gesprek, waarin ik goed in kaart breng wat er precies speelt en wat de kern van het probleem is. Op basis van dit eerste gesprek kijken we wat er nodig is om de volgende stappen te kunnen zetten.

Doelen

Mijn behandeling is gericht op het vergroten van je kennis over seksualiteit, misverstanden de wereld uithelpen en je comfortabel voelen bij je eigen lijf. Zodat je verbinding kunt maken met je seksualiteit, en seksueel autonoom zult worden. Uiteindelijke resultaten zullen zijn dat je jezelf beter kent, dat je meer zelfwaardering hebt, dat je je onafhankelijker voelt, en dat je vertrouwd en vrij bent met je eigen seksualiteit.

Gesprekken

Mijn behandeling bestaat vooral uit gesprekken waarin ik luister, vraag, spiegel, uitleg geef, mythes ontkracht en adviseer. Daarnaast geef ik informatie en oefeningen voor thuis mee. De ervaring leert dat enkele gesprekken meestal al een heel groot verschil maken. Mijn manier van behandelen is niet spiritueel of zweverig, maar juist heel concreet en toepasbaar.

Brede blik

Als seksuoloog is mijn behandeling biopsychosociaal, dat wil zeggen dat er aandacht is voor zowel lichamelijke, psychologische en relationele/sociale factoren. Omdat ik arts ben kan ik als dat nodig is ook lichamelijk onderzoek doen, aanvullend onderzoek aanvragen en medicatie voorschrijven. Indien van toegevoegde waarde doe ik een deel van de behandeling samen met een andere behandelaar, zoals de bekkenfysiotherapeut of gynaecoloog. Ook verwijs ik regelmatig naar een haptotherapeut of een andere lichaamsgericht werkende hulpverlener.  

 

'Als behandelaar ben ik erop gericht mezelf overbodig te maken'