Corona

Intakes en vervolggesprekkken zijn mogelijk, met inachtneming van de Corona-maatregelen. Dit betekent het dragen van een mondkapje, geen handen schudden, 1.5 meter afstand (2 armlengtes) houden van anderen, thuisblijven bij klachten van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging/koorts en/of benauwdheid, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog, en papieren zakdoekjes gebruiken om je neus te snuiten en deze daarna weggooien.

Behandeling 

De behandeling begint altijd met een intake, dit is een eerste verkennend gesprek, waarin ik goed in kaart breng wat er precies speelt en wat de kern van het probleem is. Ook geef ik informatie en bespreken we de verwachtingen ten aanzien van de behandeling.

Op basis van dit eerste gesprek maak ik een behandelvoorstel dat we samen doornemen. Vervolgens kijken we wat er nodig is om de volgende stappen te kunnen zetten, met als uiteindelijke doel weer zonder zorgen en met plezier van intimiteit en seksualiteit te kunnen genieten.

Mijn behandeling bestaat vooral uit gesprekken waarin ik luister, vraag, spiegel, uitleg geef, mythes ontkracht en adviseer. Ook geef ik informatie en oefeningen mee. Indien er een partner is, zullen ook vaak 1 of meerdere partnergesprekken deel uitmaken van de behandeling.

Als seksuoloog ga ik uit van het biopsychosociaal model, waarbij er aandacht is voor zowel lichamelijke, psychologische en sociale factoren. Omdat ik arts ben kan ik ook lichamelijk onderzoek doen, aanvullend onderzoek aanvragen en medicatie voorschrijven. Indien van toegevoegde waarde doe ik een deel van de behandeling samen met een andere behandelaar, zoals de bekkentherapeut of gynaecoloog.

Mijn behandeling zal altijd mede gericht zijn op het vergroten van je seksuele autonomie en je vaardigheden om verbinding met je eigen seksualiteit te maken en te herstellen. De ervaring leert dat vier gesprekken vaak al een groot verschil maken.

 

'Leven is het meervoud van lef' (Loesje)