Cursus 'Seksualiteit tijdens de zwangerschap en na de bevalling'

De periode van zwangerschap en na de bevalling is een bijzondere tijd. Een hele mooie, maar ook een hele spannende fase in je leven. Je wordt geconfronteerd met gevoelens die je nog niet eerder had, en heel veel dat voorheen vertrouwd was verandert. Zo ook je beleving van seksualiteit.

Er ligt een groot taboe op seks tijdens de zwangerschap. Terwijl er juist dan veel angsten en onzekerheden op seksgebied kunnen ontstaan. Daarnaast kan je groeiende buik flink in de weg gaan zitten of zorgen lichamelijke klachten voor beperkingen. Ook na de bevalling kunnen er allerlei seksuele problemen ontstaan, zoals (angst voor) pijn, littekenproblemen of bekkenbodemklachten, die je flink kunnen belemmeren en ook een negatieve invloed kunnen hebben op je zelfbeeld, partnerrelatie en algeheel herstel.

Cursus

Ik heb een cursus ontwikkeld voor tijdens de zwangerschap en na de bevalling, zodat je kunt genieten van een zorgelozere zwangerschap en beter herstel na de bevalling.

Ik besteed hierbij natuurlijk aandacht aan seksuele vragen, onzekerheden en problemen, zowel bij jou als bij je eventuele partner. Het doel van de cursus is het verminderen en voorkomen van seksuele problemen tijdens en na de zwangerschap en een beter herstel na de bevalling. 

Omdat ik naast seksuoloog tevens arts ben, kan ik daarnaast echter goed een inschatting maken van eventuele verdere behandeling van bijvoorbeeld rug- en bekkenbodemklachten, problemen bij borstvoeding, anticonceptievragen of psychische klachten. Binnen ons centrum voor vrouwenzorg Viamama kan ik dan adequaat verwijzen naar de juiste zorgverleners. 

Vergoeding

Veel zorgverzekeraars vergoeden deze cursus grotendeels als je een aanvullende verzekering hebt waarin een zwangerschapscursus is opgenomen. Neem voor meer informatie contact op met je zorgverzekeraar.

Meer informatie

Het geeft meer rust, ontspanning en verbinding met je partner als zorgen en beperkingen op seksueel gebied tijdens de zwangerschap en na de bevalling kunnen worden weggenomen. Gun dit jezelf en je relatie!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mij via info@verbindinginpraktijk.nl