Wie ben ik

Wie ben ik

Ik ben Elise van Alderen, arts-seksuoloog NVVS, eigenaar van Praktijk in Verbinding.

Mijn praktijk is gevestigd bij ViaMama Vrouwenzorg in Son en (tot 1 oktober aanstaande) in Gezondheidscentrum Brandevoort in Helmond, en is vrij toegankelijk voor iedereen.

Ik behandel seksuele problemen bij vrouwen en bied een veilige omgeving waarin ik zonder oordelen luister naar jouw unieke verhaal. Om van daaruit verder te gaan met een behandeling op maat.

Belangrijke doelen daarbij zijn het vergroten van kennis over je seksualiteit, je vermogen verbinding te maken met je eigen seksualiteit en je seksuele autonomie. Het uiteindelijke resultaat zal zijn dat je meer zelfkennis en een grotere zelfwaardering hebt, dat je meer tevreden bent over je seksualiteit en dat seks ongecompliceerder en fijner wordt.

Als arts-seksuoloog ben ik geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS). Dit kan worden opgevat als een keurmerk en betekent dat ik aan bepaalde voorwaarden heb voldaan op het gebied van opleiding, kennis en vaardigheden. Tevens heb ik de verplichting mijn kennis en vaardigheden op peil te houden middels nascholing en intervisie. Daarnaast betekent mijn NVVS-registratie dat mijn behandelingen in aanmerking kunnen komen voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Seksuoloog NVVS 

De titel 'Seksuoloog' is niet beschermd. Dit betekent dat iedereen die dat wil zich seksuoloog kan noemen of zogenaamde seksuologische behandelingen kan uitvoeren. Aldus zijn er veel niet-gekwalificeerde seksuologen en seksuologische behandelingen. Dit is zeer onwenselijk aangezien seksuele problemen betrekking hebben op een heel kwetsbaar onderdeel van het leven waar veel schade kan worden berokkend in geval van onjuiste behandeling.

De titel 'Seksuoloog NVVS', dus met de toevoeging 'NVVS', is wel beschermd en stelt eisen aan onder andere de vooropleiding, vervolgopleiding, werkervaring, super- en intervisie. Een seksuoloog NVVS heeft voldaan aan de kwaliteitseisen van de NVVS en staat geregistreerd in het Nederlands Register voor Seksuologie. Ook is een gekwalificeerde seksuoloog BIG-geregistreerd. Op die manier ontstaat kwalitatieve en professionele zorg die toetsbaar is. 

Registraties en codes

BIG-registratie arts: 89062603701

NVVS-registratie seksuoloog: 25000

AGB-code zorgverlener: 84025860

AGB-code praktijk: 84057945

 

'Truth is everybody is going to hurt you: you just gotta find the ones worth suffering for' (Bob Marley)