Workshop 'Leer meer genieten van seks '

Zaterdag 23 maart

Heb jij ook het idee dat je meer van seks zou kunnen genieten? Zou je je vrijer in je lichaam willen voelen? Ben je benieuwd naar wat er voor jou anders zou kunnen op seksueel gebied?

Elise van Alderen x Rouze

Tijdens de workshop ‘Leer meer genieten van seks’ voegen seksuoloog Elise van Alderen en sexy verhalenplatform Rouze hun beider expertises samen om in een dag tijd je seksuele vrijheid te vergroten. We gaan kijken naar dé voorwaarden voor een fijn en (h)eerlijk seksleven. Het wordt een intieme en krachtige dag, waar je dichter bij jezelf en je eigen seksualiteit zult komen.

Praktisch

  • Wanneer? Zaterdag 23 maart 2024
  • Hoe laat? Van 10.00 – 16.00 uur
  • Waar? Raamgracht 6, Amsterdam
  • Inclusief: uitgebreide lunch & drankjes + snacks

Wat gaan we doen?

We starten met een voorstelronde, en als je wilt kun je dan kort iets over jezelf delen. Daarna neemt seksuoloog Elise van Alderen je mee in een lecture waarbij ze aan de hand van onder meer filmfragmenten ingaat op de beperkingen, mythes en misverstanden die er zijn op het gebied van vrouwelijke seksualiteit, én leer je hoe je daar de autonomie weer in terug kunt pakken. Na afloop van haar lecture is het tijd voor een vraaggesprek met Elise: wat heb jij altijd al van een seksuoloog willen weten? 

‘s Middags na een lekkere lunch ga je de opgedane kennis speels vertalen naar fantasie en verhaal. We luisteren samen naar een fijn verhaal van Rouze en vervolgens ga je aan de slag met het puur voor jezelf schrijven van je eigen ultieme erotische verhaal, om op die manier toegang te krijgen tot je fantasie.

Gedurende de dag wordt er op verschillende momenten en manieren tijd vrijgemaakt om stil te staan bij je lichaam: met korte lichaamsgerichte oefeningen creëer je meer voeling met je eigen lijf, waarin je opwinding, genot en fantasie zitten. 

We sluiten de dag feestelijk af op onze eigen dansvloer, waarbij alles wat we die dag geleerd hebben op z’n plek geschud wordt. 

Voor wie is deze workshop?

Voor vrouwen die een geweldige dag willen hebben en naar huis willen gaan met veel nieuwe kennis over en begrip voor zichzelf. Voor vrouwen die meer willen genieten van seks, maar nog niet precies weten op welke manier ze dat kunnen bereiken. Voor vrouwen die op zoek zijn naar een nieuw seksueel script, maar nog niet precies weten wat bij hen past. Voor vrouwen die meer contact willen ervaren met hun lichaam, en daar handvatten en oefeningen voor willen. Voor vrouwen die genot, fantasie en autonomie centraal willen zetten in hun seksualiteitsbeleving. 

Wie is Elise van Alderen?

Elise van Alderen is seksuoloog, arts en auteur van het boek ‘Wellust’, en richt zich op het aanpakken van seksuele vraagstukken bij vrouwen. Ze biedt een veilige ruimte waarin ze zonder enig oordeel aandachtig luistert naar jouw persoonlijke verhaal. Haar benadering is gebaseerd op het vergroten van inzicht in je seksualiteit, het versterken van je vermogen om verbinding te maken met je eigen seksualiteit, en het bevorderen van je seksuele autonomie. Het uiteindelijke doel is dat je op seksueel gebied een dieper zelfbegrip ontwikkelt en een verhoogde zelfwaardering ervaart, waardoor je meer tevredenheid ervaart in je seksualiteit. Dit zal resulteren in een meer ongecompliceerde en genotvollere seksuele beleving.

Veilige omgeving, met alleen vrouwen

Voel je nieuwsgierigheid, maar ook een vleugje angst? Snappen we maar geen zorgen, we bieden een veilige omgeving met alleen vrouwen, waar je je op je gemak kunt voelen. Iets over jezelf delen mag, maar hoeft niet. En de oefeningen die we doen zijn met kleren aan en puur voor jezelf, dus zonder aanrakingen van en door anderen.